Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

'Quick Fix'

Af Charlotte Refsgaard, Maria Kirstine Vestergaard, Annalena Sass, Agnethe Florentsen, Taya Xiao Skaaning, Celine Høi Haugelund & Yongbing Dai.

Der skal ske et stort skift på det mentale sundhedsområde. Et menneske kan og skal ikke reduceres til et sæt af symptomer og sættes i bås i form af sin diagnose. En person skal behandles som en hel organisk enhed, hvor at disse adfærd skal erkendes som instinktive tilpasninger. 

Værket Quick Fix er et opråb mod psykiatriens mørke side. Det skal kaste et lys på, hvordan det at modtage en diagnose ofte sætter folk i bås, hvor de stemples som psykisk syg. Denne bås kan være svær at bryde ud af, da omdrejningspunktet for måden man bliver set på, er ens diagnose og den medicin man modtager.

Værket portrætterer i helt fysisk forstand, kampen med den bås man er sat i. På vandet i havnen vil en stor boks af træ og stof flyde rundt. Rundt om den flyder en masse piller. Inde i boksen, vil der foregå en performance, hvor de mennesker, der er fanget i den, vil forsøge at bryde ud. Den komplimenteres af et lydværk, hvor en del af kompositionen er en oplæsning af en psykiatrisk diagnose. 

Medvirkende: Charlotte Refsgaard, Maria Kirstine Vestergaard, Annalena Sass, Agnethe Florentsen, Taya Xiao Skaaning, Celine Høi Haugelund, Yongbing Dai

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade og ungdomsprojektet ARTSAY

Performer d. 12. august kl. 12.30 ved Kyssetrappen ( Ofelia Plads), 13.20 ved Bølgen, 14.00 ved Kulturhuset Islands Brygge, 14.35 ved Nordatlantens Brygge & 15.05 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads)