Foto A. D. Garevski

Hvad er CHP?

Copenhagen Harbour Parade er en tværkunstnerisk flydende parade, der afholdes hvert andet år Københavns Havn – næste gang d. 25. – 27. august 2023. Kunstværker, performances, installationer, musik og ord sejler gennem havneindløbet i et overflødighedshorn af farver, lyde, indtryk og udtryk. De flydende scener kan opleves fra land såvel som til vands, når Copenhagen Harbour Parade tager pulsen på København som kunstnerisk smeltedigel og sender strømninger ud til folket.

Temaet for Copenhagen Harbour Parade skifter hvert år og danner rammen for kunstnernes performances. I 2021 var temaet “Jeg er København”. Dette var et år præget af en tid i lockdown hvilket havde skabt et tomrum samt understreget vigtigheden af et København, der normalvis summer af liv, kreativitet og udtryk. Et nyt tema vil hvert år danne grobund og samhørighed mellem kunsternes performances når vi fejrer København som kulturmetropol. 

Copenhagen Harbour Parade vandt en pris ved Danish Music Awards 2020 for den mest innovative koncertoplevelse. Vi er meget stolte og kvitterer ved at øge ambitionerne for de kommende år ved at udvide det tværkunstneriske aspekt i projektet.

Vores historie

Copenhagen Harbour Parade opstod ud af asken på Coronakrisen. Vi skulle skabe et projekt, der kom mange til glæde, uden at vi skulle samles. På vandet er der masser af plads og mange kan følge med fra havnens mange boligområder og broer.

Københavns hjerte banker for kunsten i alle dens afskygninger, lige fra de store gamle kulturinstitutioner omkring havnen til den allestedsnærværende avantgarde – Vi sætter kunsten på sejl i de smukke arkitektoniske kulisser i havnen. Det giver sig selv! Københavns Havn har ligget og ventet på at danne scene for Copenhagen Harbour Parade siden den blev anlagt. Den er som skabt til at danne fundament for denne tværkulturelle flydende parade. Det kunstneriske flagskib, der binder København sammen som by for havneliv og kunst.

Copenhagen Harbour Parade er bl.a. inspireret af Bosch Parade og Burning Man.

Oprindeligt hed København blot Havn og var en lille by centreret omkring livet ved havet, holmene og kanalerne. København voksede sig større bl.a. gennem sin skibsindustri og bryggerierne.

Brygger Carl Jacobsen bragte kultur fra hele verden til København, og således opstod København som en havneby og en kulturperle. Sådan er det stadig i dag. København er en by, der kan nydes ved vandet, ved byens strande, kanaler og broer. Men det er også en kunstnerisk visionær by, der rummer alt lige fra arkitektoniske vartegn til klassiske kunstinstitutioner og eksperimenterende performances. Copenhagen Harbour Parade rammer lige ned i hjertet af København, hvor kunsten og havnen flyder sammen. Den bygger bro mellem det klassiske København og fremtidens metropol mellem kunstarter og mennesker. Copenhagen Harbour Parade er en demokratisering af kunsten i København – en strømning ud til folket.

Copenhagen Harbour Parade skaber værdi for folket. Den kommer ud til mennesker og overrasker dem, der hvor de er. Den nedbryder murene mellem kunstneriske institutioner og lader kunsten strømme ud til folket. Den iscenesætter det traditionelle såvel som avantgarden i nyskabende rammer på vandet.

Grundlæggerne

Bag Copenhagen Harbour Parade står to af Københavns mest markante selvstændige kulturiværksættere, Mai Seidelin og Johan Bylling Lang. Begge har de stor erfaring som ansvarlige for kulturevents og festivaler. De har stået bag arrangementer som Brønshøj Sommer Jazz, Jazz Vocal Live, Fringe Jazz Fest, New Orleans New Year Jazz Event og Harvest. De har begge en baggrund som musikere og blev i 2020 premieret ved Danish Music Awards som initiativtagere til Copenhagen Harbour Parade.

Foto Marie Hald

Vi vores sponsorer!

Copenhagen Harbour Parade kan ikke lade sig gøre uden vores fantastiske samarbejdspartnere. Har du lyst til at indgå et samarbejde med os omkring Copenhagen Harbour Parade 2023, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@copenhagenharbourparade.dk