Foto A. D. Garevski

Hvad er CHP?

Copenhagen Harbour Parade er et prisvindende tværkunstnerisk kulturprojekt, der foregår d. 11.-13. august 2023 i Københavns Havn. Begivenheden består af 3 dages program med en bred palette af kunstværker og performances fremført på vandet. På dag 1 kan man opleve en perlerække af flydende værker, der efter mørkets frembrud sejler igennem Indre By’s og Christianshavns kanaler. Her vil man opleve smukke, mystiske og sanselige værker, der udtrykker sig stærkt og gør indtryk i sommernatten. På dag 2 kan man opleve unikke, originale og eksperimenterende performances, installationer og musik af høj kunstnerisk kvalitet, der sejles igennem havneindløbet i et  overflødighedshorn af farver, lyde, indtryk og udtryk. Disse performances kan opleves langs kilometervis af byens havnekaj og broer. Paraden afsluttes på dag 3, hvor der vil være oplevelser på vandet i børnehøjde.

Copenhagen Harbour Parade har allerede kunnet opleves to gange, og vandt i 2020 en Danish Music Award for bedste innovative koncertformat. Der findes ikke et andet dansk projekt som dette. Så må man kigge ud over landets grænser. Det er derfor en enestående begivenhed i Danmark som spiller perfekt sammen med København som kultur og havneby.

På Grundlovsdag i 2021 overværede op mod 70.000 publikummer paraden. Projektet har stor bevågenhed på de sociale medier med over 40.000 følgere og medieomtale på bl.a. TV2 og i Jyllands-Posten. I 2023 udføres Copenhagen Harbour Parade for tredje gang. Denne gang udvidet til 3 dage med et endnu stærkere program og væsentlige samarbejder med bl.a. Det Kongelige Teater, Copenhagen Light Festival og Copenhagen Pride.

Copenhagen Harbour Parade en demokratisering af kunsten i en ny spektakulær og innovativ form i et af byens mest spændende og uudforskede område – det blå byrum. Publikum er borgere fra hele København såvel som turister. Værkerne tapper ind i temaer, der er relateret til tiden, byen og samfundsdebatten, med stor vægt på at skabe kunstnerisk dialog omkring det bæredygtige storbyliv. Værkerne forholder sig til bæredygtighed, kønsdebat og ligestilling med sanselighed, abstraktion og humor.

Copenhagen Harbour Parade har en enorm outreach og er en gave til borgerne i København. Derfor er den gratis at overvære. Den tager pulsen på København som kunstnerisk smeltedigel og kulturelt flagskib. Den eksperimenterer med byrummet og bruger arkitekturen som format og scenografi og eksploderer i en stor kunstnerisk fejring af København.

Vores historie

Copenhagen Harbour Parade opstod ud af asken på Coronakrisen. Vi skulle skabe et projekt, der kom mange til glæde, uden at vi skulle samles. På vandet er der masser af plads og mange kan følge med fra havnens mange boligområder og broer.

Københavns hjerte banker for kunsten i alle dens afskygninger, lige fra de store gamle kulturinstitutioner omkring havnen til den allestedsnærværende avantgarde – Vi sætter kunsten på sejl i de smukke arkitektoniske kulisser i havnen. Det giver sig selv! Københavns Havn har ligget og ventet på at danne scene for Copenhagen Harbour Parade siden den blev anlagt. Den er som skabt til at danne fundament for denne tværkulturelle flydende parade. Det kunstneriske flagskib, der binder København sammen som by for havneliv og kunst.

Copenhagen Harbour Parade er bl.a. inspireret af Bosch Parade og Burning Man.

Oprindeligt hed København blot Havn og var en lille by centreret omkring livet ved havet, holmene og kanalerne. København voksede sig større bl.a. gennem sin skibsindustri og bryggerierne.

Brygger Carl Jacobsen bragte kultur fra hele verden til København, og således opstod København som en havneby og en kulturperle. Sådan er det stadig i dag. København er en by, der kan nydes ved vandet, ved byens strande, kanaler og broer. Men det er også en kunstnerisk visionær by, der rummer alt lige fra arkitektoniske vartegn til klassiske kunstinstitutioner og eksperimenterende performances. Copenhagen Harbour Parade rammer lige ned i hjertet af København, hvor kunsten og havnen flyder sammen. Den bygger bro mellem det klassiske København og fremtidens metropol mellem kunstarter og mennesker. Copenhagen Harbour Parade er en demokratisering af kunsten i København – en strømning ud til folket.

Copenhagen Harbour Parade skaber værdi for folket. Den kommer ud til mennesker og overrasker dem, der hvor de er. Den nedbryder murene mellem kunstneriske institutioner og lader kunsten strømme ud til folket. Den iscenesætter det traditionelle såvel som avantgarden i nyskabende rammer på vandet.

Grundlæggerne

Bag Copenhagen Harbour Parade står to af Københavns mest markante selvstændige kulturiværksættere, Mai Seidelin og Johan Bylling Lang. Begge har de stor erfaring som ansvarlige for kulturevents og festivaler. De har stået bag arrangementer som Brønshøj Sommer Jazz, Jazz Vocal Live, Fringe Jazz Fest, New Orleans New Year Jazz Event og Harvest. De har begge en baggrund som musikere og blev i 2020 premieret ved Danish Music Awards som initiativtagere til Copenhagen Harbour Parade.

Foto Marie Hald

Vi vores sponsorer!

Copenhagen Harbour Parade kan ikke lade sig gøre uden vores fantastiske samarbejdspartnere. Har du lyst til at indgå et samarbejde med os omkring Copenhagen Harbour Parade 2023, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@copenhagenharbourparade.dk