Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

‘Girls in Airports x Teitur’

Af Girls In Airports & Teitur Lassen (FO)

Der er lagt op til en magisk, festlig og rørende afslutning til årets Copenhagen Harbour Parade program lørdag, når Roskilde Festival aktuelle Girls In Airports krydser musikalske klinger med den fantastiske sanger og sangskriver, Teitur Lassen.

Gennem tæt sammenspil opstår poetiske lydlandskaber, musikalske horisonter åbner sig op og lytteren tages med på en enestående rejse i tid og sted. Alt sammen med byens smukke scenografi og vandets spejling som baggrund.


Med udgangspunkt i jazz og improvisation har Girls in Airports udforsket en mangfoldighed af udtryk siden 2009, hvor de fandt sammen.  Undervejs har de blandet nordisk jazz med indie, minimalisme, progressiv rock og globale inspirationer med nik til bl.a. Sun Ra, Jon Hassell og King Crimson. Bandet optræder på Roskilde Festival 2023 og har netop udsendt albummet How It Is Now.

Den færøske fødte Teitur Lassen er en helt unik kunstner på den nordiske musikscene. Siden hans store gennembrud med albummet Poetry And Airplanes i 2003, har han med konstant kunstnerisk nysgerrighed og et højt ambitionsniveau, konstant udviklet sig og udfordret sig selv og sit publikum med alt fra songwriting over big band til argentinsk tango.

Før koncerten kan man opleve Copenhagen Harbour Parades tværkunstneriske flydende parade kl. 12-18 og Kira Skov x Det Kgl. Kapel kl. 18.30.

Line-up: Martin Stender (s), Mathias Holm (keys), Victor Dybbroe (perc), Anders Vestergaard (dr), Teitur Lassen (vcl). 

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade 

Spiller d. 12. august kl. 21.00 - 22.15 på Kyssetrappen (Ofelia Plads)