Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

'Møder i tid og rum'

Af The Firebirds

Trioen The Firebirds byder på rytmiske fortolkninger af ikoniske klassiske orkesterværker af bl.a. Igor Stravinsky samt vores egen Carl Nielsen. Det handler om nutidig italesættelse af gammel kulturarv, en slags musikalsk spejling af arkitekturen i byens havnefront, hvor nye formmæssige idéer tager livtag med de gamle eksisterende og et nyt rum opstår. På samme måde har The Firebirds taget livtag med Igor Stravinsky og Carl Nielsens orkesterværker og skabt ny rytmisk trio musik i et lydlandskab af jazz, beat, surf, avantgarde – men i stor respekt for de klassiske komponisters originale forlæg.

The Firebirds blev skabt af den anerkendte, originale og passionerede trommeslager Stefan Pasborg i 2014 efter et årelangt ønske om at skabe ny musik med udgangspunkt i musik af store klassiske komponister. Pasborgs mor var balletdanserinde på Det Kgl. Teater, og det er arven fra hende og de mange barndomsminder fra en musikalsk familie, som præsenteres i denne personlige trio. Trioen har turneret i Danmark og optrådt på festivaler i bl.a. Serbien, Frankrig,Tyskland, Estland og Norge.

Medvirkende: Stefan Pasborg (dr), Anders Banke (s, cl), Anders Filipsen (p, key)

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade 

Spiller d. 12. august kl. 12.15 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads), 13.45 ved Kulturhuset Islands Brygge, 14.20 ved Nordatlantens Brygge & 14.50 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads)