Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

'Stígandi'

Af Atli Arnarsson (ISL) & Trío Sól (ISL)

Oplev en unik kunstnerisk kollaboration når musikeren Atli Arnarsson og strygertrioen Trío Sól, indtager vandet til Copenhagen Harbour Parade.

Danmark og Island har en lang fælles historie, der bunder i et rigsfællesskab, fælles konger, handelsmonopol, men også nære kulturelle og sproglige bånd. På trods af dette, kan man som ung tilflytter i København, en pulserende by fyldt med fart, have svært ved at finde sig til rette. Derfor er det vigtigt at naturen fylder i det københavnske bybillede, da steder som Københavns Havn, fungerer som et lille åndehul. Et åndehul, hvor der er plads til at tænke over, hvordan det store verdenshav binder os sammen og rummer et utal af historier. Én historie er særlig vigtig for Atlis Arnarsson, som ham og Trío Sól vil kaste lys på til deres koncert. 

Tilbage i 1967, stævnede skibet ved navn “Stígandi” ud fra Island. Med 12 mænd om bord, herunder Atlis bedstefar. Uden at vide hvad der ventede dem, drog de afsted på vandet,  turen endte i en grum ulykke, hvor man først efter fem døgn, heldigvis fandt hele besætningen i live. Denne historie og Atlis bedstefars fortælling, er inspirationen bag LP’en “Stìgandi”, hvorfra der fremføres stykker til Copenhagen Harbour Parade. Der er tale om en uropførsel, når musikken fremføres på vandet og fortæller historien om Atlis bedstefar på en nyfortolket og abstrakt facon. 

Det er en meget symbolsk og billedrig performance, hvor der på den flydende scene åbnes op for et lydunivers med smukke akustiske toner suppleret af flotte visuelle elementer af projekterede akvareller. 

Koncerten er en del af ungdomsprojektet ARTSAY, hvor en af tematikkerne har været ind- og udvandring via havet. Havet forbinder og adskiller nationer, kulturer, rige og fattige. Som ung immigrant i København kan man længes  mod sine rødder, samtidig med at man nyder de nye muligheder byen tilbyder. Det er en evig splittelse mellem kultur og familie, nye muligheder og nye fællesskaber.

Atli Arnarsson er lyddesigner, producer og musiker fra Island, som studerer tonemesterlinjen på Den Danske Filmskole. Trío Sól består af islandske studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

Medvirkende: Atli Arnarsson (g), Sólrún Ylfa Ingimarsdóttir (vin), María Emilía Garðarsdóttir (vin), Þórhildur Magnúsdóttir (via).  

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade & ungdomsprojektet ARTSAY

Spiller d. 11. august  kl. 21.15 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads), 21.45 ved Nordatlantens Brygge, 22.40 ved Gl. Strand & 23.25 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads)