Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

'Water Waltzes'

Af Maria Faust (EST)

Sommernætter i København er noget helt specielt. Varme, men ikke for varme. Stille, men ikke for stille. Mørke, men aldrig dystre. Nætter i København kræver aldrig noget, men skaber et rum og giver plads til dine indre tanker, skærper dine sanser og lægger en dæmper på dine nerver. Københavnske sommernætter er fyldt med lyde – kirkeklokker, cykler, både, forskellige fugle og insekter, restauranter der lukker, klubber der åbner, folk der griner og har det godt. Københavnske sommernætter består af en oplyst stjernehimmel og giver alle muligheden for at tage et dyp i havnens salte vand. 

Det er netop dette fantastiske liv og oversete lydunivers i København, som har inspireret komponist og saxofonist, Maria Faust. Hun har til dette års Copenhagen Harbour Parade komponeret et smukt stykke musik, som sætter byen og de københavnske sommernætter i fokus. 

På tre både vil tre blæsere, flyde gennem havnens dybe mørke vand og vække aftenen til live med lyden af byens echo.

Maria Faust, der i øjeblikket bor i København, er en af de mest berømte jazzmusikere fra Estland. Hun er bedst kendt for sit arbejde inden for eksperimenterende jazz, big band musik, moderne klassisk musik, avantgarde, improviseret musik og andre alternative musikgenrer. Faust er hædret med en lang række priser, herunder flere Danish Music Awards (2014, 2017, 2020) og Estonian Music Awards (2021, 2023).  

Medvirkende: Maria Faust (as, comp), Kasper Tranberg (tp), Sure Ericsson (b-cl)  

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade med støtte fra JazzDanmark og Statens Kunstfond

Spiller d. 11. august kl. 21.00 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads), 22.00 ved Nordatlantens Brygge, 22.50 ved Gammel Strand & 23.40 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads)