Program for Copenhagen Harbour Parade 2023

'Blæretang'

Af Cort Lunde & Lavinia Opris, Tekla Nilsson, Bjarke Schousboe, Federico Nelson Fioravanti, Rocco Ivanianu, Arn Gram Thomsen, Dennis Engel & Nadia Starup

’Blæretang’ er en almindelig og fast ting i det danske vandliv. På grund af dets karakteriske luftbobler, svulmer de yderste spidser op, og man kan derfor se blæretangen på vandoverfladen om foråret og sommeren. Tang er en fast del af det Københavnske havneliv, og på Copenhagen Harbour Parade 2023, tager den musikalske duo Cort Lunde udgangspunkt i blæretangen, når de præsenterer værket ‘Blæretang’ med ungdomsprojektet Artsay.

Stedspecifikke hydrofoniske optagelser og lyden af muslingeskaller bliver processeret elektronisk i mødet med improvisation og en klassisk træblæsertrio. Med blæretangens luftbobler i fokus, er værket komponeret med luft og åndedræt som et tema i processen. Derfor udvides Cort Lunde, hvor messingblæs normalt har sin faste rolle, med obo, fagot og klarinet. Værket tager derudover også inspiration i markoalgens form, ved at tonevalget baseres på en grafisk notation med makroalgen som en del af partituret. Det bliver et møde mellem det biologiske undervandsliv og overfladen i København.  

Selve scenografien tager også inspiration i blæretangen og havet, da den består af et spøgelsesnet med muslinger og blæretang i. 

Cort Lunde er en duo bestående af Erik Lunde Michaelsen og Thomas Cortes Thorup, som eksperimenterer med nyskabende musik med et budskab. Deres udtryk er alsidigt og komplekst. Deres album ‘Flora Electronica’ blev ugens album på P8 Jazz i uge 22.
Erik Lunde Michaelsen er trompetist, improvisator og komponist. Han vandt JazzDanmarkprisen for sit arbejde med Fauna-koncerterne i 2021. Thomas Cortes er komponist, arrangør, producer og bassist. 

Medvirkende: Erik Lunde Michaelsen (tp), Thomas Cortes Thorup (b), Lavinia Opris (oboe), Tekla Nilsson (cl), Bjarke Schousboe (bsn), Federico Nelson Fioravanti (perc), Rocco Ivanianu, Arn Gram Thomsen, Dennis Engel & Nadia Starup  

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade og ungdomsprojektet ARTSAY

Spiller d. 12. august kl. 13.45 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads), 14.35 ved Bølgen, 15.15 ved Kulturhuset Islands Brygge, 15.50 ved Nordatlantens Brygge & 16.20 ved Kyssetrappen (Ofelia Plads)