Program for Copenhagen Harbour Parade 2021

Wisdom of Voices (DK)

Af Vokalselskabet GLAS

Vokalselskabet GLAS sætter paraden i gang med manér, når de som 6 hvidmalede, galionsfigurer sejler i spidsen for paraden. Med åbent bryst bryder de bølgen, kalder folk sammen og giver en fælles stemme til byen. 

I metropolen København lyder en kakofoni af stemmer. De væver en uhomogen, mangespektret serenade om dét at være menneske. Alle kommer vi et sted fra, alle er vi på vej et sted hen. Byen er i bevægelse, og hvert menneske følger sit eget spor. Subkulturer kan leve side om side, mennesker kan bevare deres oprindelige kulturidentitet og samtidig være en del af mange andre kulturelle kontekster. Er der i denne metropolens symfoni en fælles klang vi alle er en del af?” 

Den fælles københavnske klang, vil GLAS fortolke gennem den smukke, skæve og skærende bulgarske sangtradition – som de selv mødte, forelskede sig i og adopterede som et andet modersmål for snart 20 år siden. 

Et tonesprog, som klinger på én gang fremmed og alligevel genkendeligt; som forener folketone og almenmenneskelige fortællinger med moderne kompositions kompleksitet. 

Vokalselskabet GLAS er et prisnomineret vokalensemble, som består af seks markante kvindestemmer med rødder i Danmark, Finland, Færøerne, Ungarn og Polen. Ensemblet blev grundlagt i 2001, og sangerne i Vokalselskabet GLAS fandt oprindeligt sammen omkring en fælles passion for bulgarsk folkesang med dansende ornamentik, tæt stemmeføring, skæve taktarter og et metallisk klangideal. 

Line-up: Ania Rybacka (PL) (vcl) , Katrina Petersen (DK/FO) (vcl), Kamilla Kovacs (DK/HUN) (vcl), Johanne Baadsgaard Lange  (DK) (vcl), Else Schantz Juutilainen (DK/FI) (vcl), Maria Kynne (DK) (vcl). 

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade