Program for Copenhagen Harbour Parade 2021

En Ode Til Det Klassiske København (DK/PL)

Af NOVO Quartet

NOVO Quartet er en dansk-polsk strygekvartet dannet i efteråret 2018 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschisten Daniel Śledziński og cellisten Signe Ebstrup Bitsch. Gruppen karakteriserer sig selv som et strygekvartet, der sprudler af energi, mod og seriøsitet. Hver især bidrager de med forskellige kompetencer, som tilsammen går op i en højere enhed i arbejdet med kvartetten, båret af et stærkt ven- og fællesskab, i og med musikken. 

NOVO Quartet er modtager af Léonie Sonnings Talentpris 2021 samt nylig vinder af P2 Kammermusikkonkurrence 2020. Sejren følger i kølvandet på̊ en semifinaleplads i Carl Nielsen International Chamber Music Competition (2019) og Grand Prize i ENKOR International Chamber Music Competition 2020.

 

En, der også har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, er den danske violinist, dirigent og komponist; Carl Nielsen.  I 1894 gik rejsen til Wien, hvor 30-årige Nielsen fik arrangeret et møde med Johannes Brahms. Desværre kom der ikke nogen ‘kunstnerisk udveksling’ i stand ved mødet, men til gengæld fik de to komponister udvekslet et par ord omkring Brahms’ visit i København tilbage i 1868, der grundet en lidt hård bemærkning måtte forkortes. 

I dagens anledning vil NOVO Quartet give en ode til det klassiske, til Nielsen og trods barske bemærkninger, til Brahms.

Line-up: Kaya Kato Møller (DK), Nikolai Vasili Nedergaard (DK), Daniel Śledziński (PL), Signe Ebstrup Bitsch (DK).

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade