Program for Copenhagen Harbour Parade 2021

Luchtzee (himmel-hav)

Af Michiel Tange van Leeuwen

Luchtzee er en kropslig performance der undersøger vilje, udtryk og eksistens i forholdet mellem menneske, himmel og hav. Lutchzee er hollandsk for himmel-hav, og henviser til det “rum” hvori mennesket og den menneskelige krop er udspændt. Herfra begribes verden som regel opdelt og som en kategoriseret størrelse. Men hvordan forbinder vi os til havet og himlen, og hvordan bliver vi en del af disse jordiske størrelser?

Inspireret af mytologien om havfruen – et legendarisk kendetegn for København – som et væsen der forbinder mennesket til det maritime, og desuden et narrativ “opfostret” af det mandlige blik og begær, udfordrer performancen sondringen mellem kroppen og havet, samt den binære kønsforestilling. Begreber der ligeledes bliver udfordret i København som en by, der i høj grad rummer diversitet og mangfoldighed. 

Michiel Tange van Leeuwen er uddannet som nycirkusperformer med speciale i luftakrobatik. Han udforsker til stadighed grænseområdet mellem nycirkus, moderne dans og performancekunst og mestrer sine evner i en grad, der tillader ham at skabe stærkt og poetisk soloarbejde, som præges af et originalt og meget personligt udtryk. Hans koreograferede og stærkt visuelle numre skaber således en dynamisk og underholdende scenekunst-hybrid hvor også kostumedesign er blevet et vigtigt del af Michiels kunstneriske udtryk.

Line-up: Michiel Tange van Leeuwen (performer)

Kuratering:  ST:ART (Sydhavns Teater) med støtte af Tuborgfonden