Program for Copenhagen Harbour Parade 2021

Voice, Body & Identity (NO/FIN/DK/D)

Af Vokalensemblet IKI feat. Antoinette Helbing

Den prisvindende eksperimenterende vokalgruppe IKI vil i samarbejde med danser/koreograf Antionette Helbing byde os ind i en sammensmeltning af stemmer og krop, hvor publikum kommer på en transformerende rejse ind i fællesskabet med IKI’s eksperimenterende vokalmusik og Antoinette Helbings danseperformance.

Musikken, som opstår i et dragende her-og-nu-øjeblik i samspil med publikum, spænder over trance-lignende soundscapes til ulmende avant-garde beats og strukturer. IKI arbejder konstant for at rykke ved grænserne for stemme- og lydopfattelse og for at overraske og inspirere deres publikum. IKI´s visuelle verden er bygget op omkring masker designet af kunstneren Damselfrau. Maskerne visker individet ud, samtidig med at de giver sangerne muligheden til at være frie og selvstændige. 

Under Copenhagen Harbour Festival samarbejder IKI med danser og performer Antoinette Helbing, der ligeledes undersøger grænserne for menneskekroppen. Hendes koreografiske arbejde handler ofte om fysikken af vores sociale liv – på både humoristisk og tankevækkende vis. Sammen vil IKI og Antoinette skabe en performance, der sætter fokus på fællesskab og individet.

Det sidste år har åbnet for et nyt syn på vigtigheden ved at være en del af et samfund, og at tage vare på diversiteten, der fører os sammen i vores forskellighed. I et møde mellem sang og dans skabes et fællesskab som omfavner de to forskellige kunstneriske tilgange og løfter dem op til et nyt fælles udtryk. IKI og Antoinette vil tage publikum med på en rejse der udforsker alle facetter ved at være sammen og separat på samme tid. 

Vokalensemblet IKI består af kvinder fra Norge, Finland og Danmark. Sammen arbejder de med deres vokaler som bærende instrumenter og improvisation som kunstnerisk redskab. Ved brug af maskiner og pedaler manipulerer de deres egne stemmer live på scenen. 

Line-up: Guro Tveitnes (NO) (vcl), Johanna Sulkunen (FIN) (vcl), Anna Mose (DK) (vcl), Randi Pontoppidan (DK) (vcl), Antionette Helbing (D) (dans/koreografi)

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade