Le Grand Finale


Mames Babegenush (DK)

Mames Babegenush er øst, der møder nord. Stærke skandinaviske rødder sammenflettet med den sprudlende dansemusik fra Østeuropa; fra stemingen af nordiske fyrretræer til farverige bryllupper i Rumænien giver Mames Babegenushs musik en følelse af både melankoli og ekstatisk glæde. Efter bandet blev dannet i København i 2004, har det seks mand store ensemble med deres friske lyd og modige musikalske udtryk taget publikum såvel som anmeldere med storm. Gruppen har brugt mange år på at finpudse deres fortolkning af den traditionelle jødiske og østeuropæiske folkemusik, og de har altid insisteret på at give deres musik et personligt præg.

Live på scenen er Mames Babegenush et unikt bekendtskab, der udfolder et spændende og dynamisk univers, som aldrig er hørt eller set før. Igennem deres karriere har gruppen spillet på nogle af de mest legendariske spillesteder og festivaler verden over, som fx Carnegie Hall i New York City, Bergen International Festival, Det Kongelige Teater, Chicago World Music Festival, Roskilde Festival og spillestedet Paradiso i Amsterdam. 

Line-up: Andreas Møllerhøj (DK) (b), Lukas Rande (DK) (s), Morten Ærø (DK) (dr), Nicolai Kornerup (DK) (acc), Bo Rande (DK) (tp), Emil Goldschmidt (DK) (cl)

Kuratering: Copenhagen Harbour Parade i samarbejde med Reffen